Hrvatski radio

Radio Pula

Čišćenje uvale Zochi u pulskoj luci

10.10.2020.

14:07

Autor: HRT

Čišćenje uvale Zochi u pulskoj luci

Čišćenje uvale Zochi u pulskoj luci

Foto: - / -

U organizaciji Grada Pule, Turističke zajednice, Zajednice tehničke kulture i Hrvatskog Crvenog križa, dvadeset i petu godinu zaredom održana je eko-akcija čišćenja pulskog akvatorija i priobalja, ove godine na području uvale Zonchi.

U skladu s epidemiološkim mjerama u akciji je ove godine sudjelovao manji broj sudionika. Akciju čišćenja podmorja koordinirao je Ronilački savez Istarske županije uz sudjelovanje 12 ronilaca iz pulskih ronilačkih klubova. Uz ronioce sudjelovali su i volonteri Crvenog križa Pula koji su sakupljali otpad na priobalju a vreće s izronjenim otpadom odlagali na suho koje su potom pokupili djelatnici Pula Herculanee. U akciji je također sudjelovao MUP Pula koji je održao prezentaciju nacionalnog edukativnog programa “Zdrav za 5” o važnosti osvješćivanja mladih i ostalih o štetnosti utjecaja alkohola, droge i kocke na ljudski organizam. Akcijom čišćenja podmorja sakupljeno je 10 kubika otpada iz podmorja i obližnjih zelenih površina uz obalno područje. Prikupljeno je ponajviše guma, naplavina te staklene i plastične ambalaže.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.