Hrvatski radio

Radio Pula

Čitanje u Domu za starije i nemoćne u Poreču

27.10.2016.

12:04

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

"Sretne priče" naziv je projekta kojim je porečka knjižnica željela senzibilizirati javnost za svoje sugrađane u Domu za starije i nemoćne. I to tako da volonteri i književnici gostuju u Domu i čitaju književna djela korisnicima.

Jutros, kao dio programa u sklopu Mjeseca knjige, stanovnicima Doma čitala je dogradonačelnica Nadia Štifanić-Dobrilović. Projekt, koji je počeo u vrijeme ovogodišnje Booktige pokazao se vrlo uspješnim, pa će se i dalje provoditi kao jedna od socijalno inkluzivnih aktivnosti knjižnice. Korisnici Doma nerijetko slabije vide ili lošije čuju pa im je to rijetka prilika da dođu u kontakt sa književnošću, kaže ravnateljica knjižnice Irides Zović. Stoga je i literatura raznolika:

Dobro štivo je uvijek i dobar povod za razgovor pa se nakon čitanja povede i zanimljiva rasprava o onome što se čulo.

Porečka knjižnica svoj je program ponudila i drugim istarskim knjižnicama pa bi se uskoro program "Sretne priče", očekuje ravnateljica Zović, mogao provoditi i u svih sedam domova za starije koliko ih ima u Istri.

 

Više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.