Hrvatski radio

Radio Pula

cITy Upgrade okuplja sudionike digitalnog razvoja gradova

01.07.2021.

07:47

Autor: Tomislav Šikić

Foto: cITy Upgrade/ustupljena fotografija

Foto: cITy Upgrade/ustupljena fotografija

Foto: - / -

Četvrta cITy Upgrade konferencija u Umagu 1. i 2. srpnja 2021. donosi prezentacije i rasprave sudionika digitalnog razvoja gradova. Teme su otpornost i oporavak gradova nakon globalne javnozdravstvene krize, prilike za financiranje, najbolje prakse i digitalna infrastruktura.

Fernando de Pablo Martin, direktor Digitalnog ureda Grada Madrida, sa sudionicima će podijeliti svoja iskustva digitalne transformacije najvećeg španjolskog grada i komentirati učinke promjena na funkcioniranje grada s više od 3 milijuna stanovnika.

Na panelu Novi mandat – Tko želi biti digitalan? gradonačelnici i predstavnici četiri najveća hrvatska grada, Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka, razgovarat će o planovima za digitalizaciju poslovanja grada i pružanja javnih uslugama te raspravljati o osobitostima i prioritetima te iznijeti svoje viđenje o elektroničkoj javnoj upravi.

Drugog konferencijskog dana sudionike, uz predavanja, očekuju još 3 panela uz sudjelovanje državnih dužnosnika. Govorit će se o razvoju digitalnih servisa države, razvoju digitalnih alata i sustava tijekom krize te o izazovima upravljanja gradovima tijekom krize, kao i o ulozi digitalnih tehnologija tijekom pandemije.

Program će završiti druženjem i razmjenom iskustva sudionika, predavača i panelista. 

Konferencija je namijenjena gradonačelnicima i gospodarskim partnerima, pročelnicima, donositeljima odluka u komunalnim društvima te službenicima uključenima u planiranje i provedbu projekata i digitalnog razvoja.

Događanje organizira Udruga gradova.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.