Hrvatski radio

Radio Pula

Cjelodnevni nadzor alkohola i droga u cestovnom prometu

18.06.2021.

19:55

Autor: Tomislav Šikić

Foto: PU Istarska/ustupljena fotografija

Foto: PU Istarska/ustupljena fotografija

Foto: - / -

19. lipnja od 7 sati do 20. lipnja do 7 sati službenici Policijske uprave Istarske provest će pojačanu kontrolu alkoholiziranosti vozača i testiranje vozača na opojne droge. Sankcionirat će i druge prekršaje.

Temeljem ROADPOLOV-ovog plana aktivnosti za 2021. godinu, na području država članica pa tako i na području Policijske uprave istarske, radi sigurnosti svih sudionika u prometu na cestama i kako bi se iz prometa isključili vozači koji upravljaju vozilom pod utjecajem alkohola, 19. lipnja od 7 sati do 20. lipnja do 7 sati policijski službenici provest će pojačanu kontrolu alkoholiziranosti vozača i testiranje vozača na opojne droge. 

Uz pojačano alkotestiranje vozača i testiranje vozača na prisutnost opojnih droga u organizmu, policijski službenici sankcionirat će i druge prekršaje, a posebice nekorištenje sigurnosnog pojasa, nezakonitu uporabu mobitela za vrijeme vožnje i nepropisnu brzinu. 

"Vozači koji voze pod utjecajem alkohola ili opojnih droga ugrožavaju svoju sigurnost i sigurnost svih sudionika u prometu jer pod utjecajem alkohola ili opojnih droga nisu sposobni sigurno upravljati vozilom. Pozivamo stoga vozače da ne voze ako su pod utjecajem alkohola ili opojnih droga, a pozivamo i putnike da se ne preveze u vozilu kojim upravlja vozač pod utjecajem alkohola ili opojnih droga", stoji u pozivu istarske policije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.