Hrvatski radio

Radio Pula

"Cromaris" na sajmu "Seafood Expo Global 2017"

03.05.2017.

14:03

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Cromaris, tvrtka za uzgoj, preradu i prodaju autohtone jadranske ribe i školjaka, u sklopu koje su i dva istarska uzgajališta, predstavila se prošloga tjedna na najznačajnijem svjetskom sajmu industrije morske hrane, briselskom SEAFOOD EXPO-u.

Naglasak ovogodišnjega predstavljanja pakirani su riblji poluproizvodi koje je moguće plasirati u dućanima bez ribarnice. Riječ je o standardnim proizvodima Cromarisa, odnosno očišćenoj i filetiranoj ribi koja kupcima oogućuje bržu pripremu, a na briselskom je sajmu izazvala velik interes, kaže direktor Goran Markulin.  

Cromaris planira rast proizvodnje u okviru postojećih uzgajališta a zasad je cilj učvrstiti i jačati poziciju na inozemnim tržištima, osobito u Italiji i srednjoj Europi. Tome, kaže Markulin, značajno mogu pridonijeti velike mogućnosti sufinanciranja iz europskih fondova koji su osim za tu tvrtku, važni za cjelokupnu hrvatsku industriju akvakulture.

Poslušajte tonski prilog. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.