Hrvatski radio

Radio Pula

Dan Europe: Župan Flego s predstavnicima nacionalnih manjina u Istri

09.05.2016.

16:24

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sadašnja državna politika ne prepoznaje u dovoljnoj mjeri istarsku multikulturalnost a na nama je važna zadaća očuvanja našega načina života i prenošenja istoga budućim naraštajima, istaknuo je župan Valter Flego za susreta s predstavnicima nacionalnih manjina u Istri u povodu Dana Europe. 

Župan Flego priredio je prijem za sudionike 3. Festivala multikulturalnosti koji je održan ove nedjelje na pulskom Forumu. Zahvalio je svima na entuzijazmu i trudu i posebno pohvalio zajedništvo i slogu među pripadnicima različitih manjina u Istri koja je bila vidljiva upravo u organizaciji toga festivala. 


Sadašnja državna vlast ne prepoznaje u dovoljnoj mjeri multikulturalnost Istre i tu ima još puno prostora za rad, ocijenio je Flego odgovarajući na novinarsko pitanje.Zamjenica župana Giuseppina Rajko istaknula je izvrsnu suradnju sa svim predstavnicima manjina i najavila prigodnu izložbu manjinskih organizacija koja će biti postavljena u rujnu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.