Hrvatski radio

Radio Pula

Dan je zaštite prava potrošača

15.03.2018.

15:42

Autor: Tatjana Kaštelan

(foto: Damir Spehar/PIXSELL)

(foto: Damir Spehar/PIXSELL)

Foto: - / -

Dan je zaštite prava potrošača. U Društvu za zaštitu potrošača Istre podsjećaju građane kako imaju pravo na sigurnost roba i usluga koje kupuju te na cjelovitu i pravovremenu informaciju. U Društvu za zaštitu potrošača Istre pozivaju građane da se informiraju.

Kako na Dan zaštite njihovih prava razmišljaju građani? Nisu previše informirani kažu, no i nema se novca.

Pri kupovini se kriju razne zamke, ističe Hana Jurić iz Društva za zaštitu potrošača Istre. Primjerice, kod prezentacija, organizatori se često lažno kriju iza poznatih imena firmi.

Prema Deklaraciji o temeljnim pravima potrošača bivšeg američkog predsjednika Johna F. Kennedyja iz 1962. godine koja vrijedi i danas, potrošači su najveća gospodarska skupina na koju utječe gotovo svaka javna ili privatna gospodarska odluka. Nažalost, njihovi se stavovi vrlo često ne čuju.

U Društvu za zaštitu potrošača Istre ističu da se građani imaju gdje informirati. Sjedište Društva je u Keršovanijevoj ulici broj 27 u Puli, a besplatne usluge mogu se dobiti svakim radnim danom od 8 do 16 sati.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.