Hrvatski radio

Radio Pula

Dan mladih Istarske županije

06.10.2022.

10:33

Autor: HRT

Konferencija za medije - Dan mladih

Konferencija za medije - Dan mladih

Foto: Istarska županija / ustupljena fotografija

Nakon Rovinja, Poreča i Pule ovogodišnji Dan mladih Istarske županije održat će se u petak, 7. listopada u Novigradu, u organizaciji Istarske županije, odnosno nadležnog Upravnog odjela za talijansku nacionalnu zajednicu i druge etničke skupine, te u suradnji sa Savjetima mladih Istarske županije, gradova Buzet, Labin, Novigrad, Pazin, Poreč, Pula i Rovinj te općina Marčana i Medulin. 

Manifestaciju su na konferenciji za medije, održanoj u Centru za manifestacije i kulturu u Novigradu, najavili zamjenica župana Jessica Acquavita, gradonačelnik Grada Novigrada Anteo Milos te pročelnica nadležnog Odjela Tea Batel.


Cilj manifestacije je poboljšati položaj mladih u Istri, potaknuti ih da se uključe u javni život svoje sredine te da postanu aktivni građani. Koncept manifestacije zasniva se na zajedničkoj koordinaciji i dogovoru svih prisutnih Savjeta mladih na lokalnoj i regionalnoj razini.


Zamjenica župana Acquavita podsjetila je na to da je Istarska županija, kroz nadležni Odjel i u suradnji sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, izradila Akcijski plan za mlade Istarske županije za razdoblje od 2022.-2025., koji je usvojen u ožujku ove godine. Radi se o strateškom dokumentu kroz koji će se provoditi i usuglašavati zacrtane aktivnosti na regionalnoj i lokalnoj razini, a koje pridonose boljem položaju mladih u Istri.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.