Hrvatski radio

Radio Pula

Dan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca

04.05.2016.

13:12

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Povodom obilježavanja Dana svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca, javna vatrogasna postrojba Pula održava Dan otvorenih vrata. Ovom prilikom svi zainteresirani građani mogu pogledati kojom tehnikom, opremom i kadrovima pulski vatrogasci raspolažu.

Pulska vatrogasna postrojba jako je dobro opremljena, ima dvadeset specijaliziranih vozila za sve vrste intervencija, a zaposleno je 65 operativnih vatrogasaca koji rade u četiri smjene od 0 do 24. 

Objašnjava zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula Klaudio Karlović te ističe da će do kraja godine nabaviti još novih vozila kako bi se dodatno osuvremenili. Dan svetog Florijana i ove godine slave s građanima pa su im u goste jutros stigli mališani pulskih dječjih vrtića.

Pripreme i vježbe za ljetnu sezonu, kad je i povećan broj intervencija, već su počele. Uz javnu vatrogasnu postrojbu Pula tu su i brojna dobrovoljna vatrogasna društva pa građani mogu biti sigurni, poručuju pulski vatrogasci.

Poslušajte prikaz i razgovor sa zapovjednikom JVP Pula Klaudiom Karlovićem. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.