Hrvatski radio

Radio Pula

Danas Istra broji novih 10 pozitivnih na COVID-19

24.03.2021.

08:53

Autor: Mauro Giorgi

Dino Kozlevac (foto: Mauro Giorgi /HRT)

Dino Kozlevac (foto: Mauro Giorgi /HRT)

Foto: - / -

U Današnjem priopćenju Stožera civilne zaštite Istarske županije stoji da je tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 387 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 10 novozaraženih osoba.

Kod 6 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 2 osobe epidemiološki se radi o uvezenom slučaju s područja: Rijeka (2). U epidemiološkoj obradi nalaze se 2 osobe.

Izliječeno je 6 osoba tako da Istra trenutno broji 98 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1686 osoba. 

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 46 osoba.

Dino Kozlevac u programu HRT Radio Pule

Dodajmo da je u Hrvatskoj velik porast broja zaraženih. Imamo 1891 novi slučaj zaraze - najviše u posljednjih 11 tjedana i gotovo dvostruko više nego jučer.  Udio pozitivnih među testiranima povećao se na više od 20 posto. Umrlo je još 20 osoba. Na bolničkom liječenju je tisuću 38 pacijenata. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.