Hrvatski radio

Radio Pula

Danas petoro novooboljelih na poluotoku

08.07.2020.

10:16

Autor: Džana Banić

Dino Kozlevac (foto: Mauro Giorgi/HRT)

Dino Kozlevac (foto: Mauro Giorgi/HRT)

Foto: - / -

Tijekom protekla 24 sata, u okviru epidemiološke obrade kontakata, obavljeno je terensko uzorkovanje briseva, a dio uzoraka dostavljen je iz Opće bolnice Pula. Ukupno je u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 193 uzoraka briseva na COVID-19 te je potvrđeno 5 pozitivnih.

U 3 slučaja radi se o uvezenom slučaju, kontaktu na području Zagreba.

Kod jedne osobe radi se o kontaktu s pozitivnom osobom.

U jednom slučaju radi se o poslovnoj osobi koja je vezana za građevinske radove na objektu stare ginekologije Opće bolnice Pula i studentskog kampusa. Epidemiološkom obradom i izvidom, potvrđeno je da bolničko osoblje nije kontakt oboljele osobe. Opća bolnica Pula obavlja nesmetano sve redovne poslove.

Poslušajmo izjavu načelnika Županijskog Stožera za civilnu zaštitu Dina Kozlevca:

-

Poslušajte reportažni prilog Džane Banić:

-

Dvije osobe koje su u pulskoj Općoj bolnici hospitalizirane prije dva tjedna a zarazile su se za posjeta Bosni i Hercegovini, negativne su na koronavirus. Bude li i ponovljeni nalaz takav oni će biti otpušteni iz bolnice. Stanje je apsolutno pod kontrolom, naglašava Kozlevac te dodaje da je sustav spreman i na puno gore situacije. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR