Hrvatski radio

Radio Pula

Danas se za sav promet ponovno zatvara dionica državne ceste kroz Loboriku

05.10.2020.

13:15

Autor: Nives Kalebić

foto: Mauro Giorgi/HRT

foto: Mauro Giorgi/HRT

Foto: - / -

Zatvara se cesta na potezu od raskrižja za Radeki Polje do izlaza iz Loborike u smjeru Marčane. Investitor Hrvatske ceste ističe da je riječ o drugoj fazi obnove ove vrlo prometne ceste, koja je za promet bila zatvorena i u prvoj polovici ove godine kada se odvijala prva faza obnove.

Nakon prve faze radovi su stali zbog turističke sezone. Više u prilogu koji slijedi.

-


Obnovom nešto više od kilometra državne ceste kroz Loboriku sanirat će se kolnik, izgraditi potporni zidovi, oborinska odvodnja, javna rasvjeta, nogostup i ostala prateća komunalna infrastuktura. Investicija je vrijedna oko 10 milijuna kuna. U prvoj fazi radova cesta kroz Loboriku bila je zatvorena za sav promet i tada su, kaže Narcizo Dalsaso iz Hrvatskih cesta napravljeni svi planirani radovi. Cesta kroz Loboriku zbog druge faze sanacije ponovno se za promet zatvara danas poslijepodne, dodaje Dalsaso.

 

Na upit zašto se dionica dugačka oko kilometar nije mogla sanirati odjedanput, u Hrvatskim cestama odgovaraju kako su radovi morali biti obustavljeni zbog turističke sezone. Sada se nastavljaju, a promet će se do početka ožujka odvijati obilazno. Obilazni pravci za osobna vozila su preko naselja Radeki Polje, a za teretna vozila iznad 7 tona preko Barbana i Vodnjana.

U Hrvatskim cestama kažu i da će nakon dovršetka radova, dionica države ceste kroz Loboriku u potpunosti biti sanirana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.