Hrvatski radio

Radio Pula

Dani arhitekata 1.0, Prva godišnja konferencija strukovne komore

12.05.2017.

10:25

Autor: Elvira Tripović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kako će izgledati naši gradovi za trideset godina? Znamo li što nas čeka i što želimo ? "Jedno je to od najvažnijih pitanja na koje trebamo dati odgovor kad govorimo o budućnosti urbanog prostora" ističe profesor Tihomir Jukić sa Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Budućnost urbanih područja , uloga arhitekata, tehnoloških i klimatskih promjena a osobito zakonskog okvira  na budućnost urbanizma , neke su tema prvih Dana arhitekata što su započeli danas u Rovinju. U svakodnevnom životu često zaboravljamo na najvažnije, ljude i prostor. Čulo se među ostalim na prvima Danima arhitekata. Željka Jurković, predsjednica hrvatske komore arhitekata naglasila je i kako zakonodavni okvir u Hrvatskoj u znatnoj mjeri ograničava djelatnost arhitekata. Direktive Europske unije i arhitektonska praksa u Europi, energetsko i digitalno doba i arhitektura te lokalne arhitektonske politike,još su neke teme o kojima se raspravljalo na prvim danima arhitekata u Rovinju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.