Hrvatski radio

Radio Pula

Dani arhitekture u Istri od 24.11. - 15. 12.

26.11.2016.

15:30

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Razvijanje kulture prostora i arhitektonske kritike u lokalnim sredinama, središnja je tema dvodnevnog stručnoga skupa koji se održava u Puli u sklopu Dana arhitekture u Istri. Kako promišljati o prostoru razgovarali su mladi stručnjaci iz Šibenika, Novog Sada, Podgorice i Dubrovnika.

Problemi s osmišljavanjem prostora te uključivanje struke u njegovo kreiranje, to je samo dio tema o kojima se razgovara na pulskome skupu. Položaj arhitekata u društvu te njihov utjecaj na razvoj gradova problem je s kojim se susreće struka ne samo u Hrvatskoj već i šire.

Prvi dio konferencije bio je posvećen predstavljanju arhitektonskih društava Hrvatske, Crne Gore i Srbije dok će današnji susret otvoriti nekoliko tema. Maroje Mrduljaš predstavit će svoj projekt "Turizam i modernizam", Aleksandar Bede govorit će o arhitektonskim parovima, a Luka Skansi održat će predavanje o arhitekturi velikih mjerila. Večerašnji program počinje u 17 sati u Povijesnom muzeju Istre na pulskome Kaštelu i otvoren je za javnost.

Poslušajte tonski prikaz.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.