Hrvatski radio

Radio Pula

Dani arhitekture u Istri počinju izložbom u MMC Luka

13.11.2015.

15:22

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Revijalnom izložbom članova Društva arhitekata Istre, večeras u 19 sati u Multimedijalnom centru Luka u Puli počinju Dani arhitekture. Osim istarskih arhitekata, predstavit će se i njihovi talijanski kolege, a bit će izloženi radovi s 50. zagrebačkog salona arhitekture.

Redovnu godišnju izložbu istarskih arhitekata obogatit će mnogi gosti. Talijanska arhitektura trećeg tisućljeća, koju je osmislila arhitektonska sekcija Nacionalnog muzeja umjetnosti 21. stoljeća, predstavit će se izložbom desetak autora pod nazivom "Piccole utopie". Istovremeno će biti izloženi i nagrađeni radovi jubilarnog 50. zagrebačkog salona arhitekture, održanog u listopadu. Predsjednik Društva arhitekata Istre Emil Jurcan zadovoljan je odazivom kolega.

Dani arhitekture u Istri nastavljaju se sutra kad će arhitektica Breda Bizjak povesti građane kroz devet lokacija u središtu Pule kako bi se podignula svijest o javnome prostoru. Susret je ispred ACI marine u 11 sati.

Bogat program održava se sve do sredine prosinca, 18. i 25. ovog mjeseca te 2. prosinca članovi Društva arhitekata održat će u galeriji Poola niz predavanja. Završna izložba Dana arhitekture u Istri je 12. prosinca u Augustovom hramu gdje svoj nagrađivani rad izlaže Ana Dana Beroš.

Poslušajte prilog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.