Hrvatski radio

Radio Pula

Dani društvenog poduzetništva i društvenog inoviranja u Istri

14.09.2021.

16:20

Autor: Tomislav Šikić

Foto: snimka zaslona/letak

Foto: snimka zaslona/letak

Foto: - / -

U sklopu Projekta +Resilient od 15 do 27. rujna održat će se Dani društvenog poduzetništva i društvenog inoviranja u Istri u organizaciji Javne ustanove „Regionalni koordinator Istarske županije za europske programe i fondove i Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva.

Riječ je o interaktivnim radionicama društvenog inoviranja uz popratnu izložbu koja će prikazati rezultate projekta +Resilient, odnosno društveno poduzetničke ideje koje se razvijaju u sklop Projekta +Resilient.

Dani društvenog poduzetništva i inoviranja u Istri otvoreni su za sve zainteresirane dionike – predstavnike iz domene organizacija civilnog društva, javne uprave, obrazovnih institucija, privatnog sektora te ostale zainteresirane građane.

Otvaranje Dana održati će se u Puli, 15.rujna u Circolu kada će biti predstavljeni rezultati projekta +Resilient, Regionalni centar za razvoj društvenih inovacija – ReCeD'Istria te konkretne ideje društvenih poduzeća koje se mogu podržati u njihovoj provedbi. Zainteresirani će moći doznati o društvenim inovacijama, društvenom poduzetništvu i društvenom učinku.

Dani će se održati i u Bujama, Labinu, Poreču i Rovinju na određenu temu. Kroz radionicu društvenog inoviranja namjera je u suradnji različitih dionika doći do konkretnog rješenja koje može biti provedeno i realizirano a po pitanju relevantnog problema lokalne zajednice koji su dionici prepoznali. Te će radionice trajati 2 sata (od 13 do 15 sati).

PRIJAVE: https://forms.gle/SNzMJ45jGingMmyY9

BUJE „Djeca i mladi“ - 16.09., Pučko otvoreno učilište (vijećnica, 1.kat), Trg J.B. Tita 6

POREČ „Gospodarstvo i poduzetništvo“ - 21.09., Gradska vijećnica, Obala maršala Tita 5 ROVINJ „Mladi“ - 22.09., Sala za sastanke Zajednice Talijana "Pino Budicin", Trg Campitelli 1

LABIN „Turizam i storytelling“ - 27.09., Polivalentna dvorana Gradske knjižnice Labin, Rudarska

PULA:

9:00 – 9:30 Prijave

9:30 – 9:40 Uvodni pozdravi, O Projektu +Resilient – Zašto ReCeD'Istria?

9:45 – 10:45 Panel diskusija: Društveno poduzetništvo i društvene inovacije – zašto su važni za razvoj lokalne zajednice? (Kristina Afrić Rakitovac, izv.prof.dr.sc., Kristian Korunić, poslovni konzultant, Lana Lovasić, konzultantica za društvene inovacije, Vjeran Piršić, Predsjednik udruge Eko Kvarner, Helga Možé, upraviteljica Zaklade)

10:45 – 11:15 Zašto smo krenuli s postavljanjem okvira za mjerenje društvenog učinka? (Helga Možé, upraviteljica Zaklade, Darko Ciglar, stručnjak za društveni utjecaj -ACT grupa, Sonja Grozić – Živolić, pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb Istarske županije)

11:00 – 11:15 Pauza za kavu

11:15 – 13:00 Interaktivna radionica „Društvenim inoviranjem do zajedničkih rješenja lokalnih problema: recikliranje: prilika za poduzetništvo i stvaranje novih vrijednosti“, moderatori: Vjeran Piršić, Lana Lovasić i Helga Možé

BUJE „Djeca i mladi“ - 16.09., Pučko otvoreno učilište (vijećnica, 1.kat), Trg J.B. Tita 6

POREČ „Gospodarstvo i poduzetništvo“ - 21.09., Gradska vijećnica, Obala maršala Tita 5 ROVINJ „Mladi“ - 22.09., Sala za sastanke Zajednice Talijana "Pino Budicin", Trg Campitelli 1

LABIN „Turizam i storytelling“ - 27.09., Polivalentna dvorana Gradske knjižnice Labin, Rudarska 1

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.