Hrvatski radio

Radio Pula

Dani mladog maslinova ulja u Vodnjanu

25.11.2022.

12:05

Autor: HRT

Istravirgin 2022

Istravirgin 2022

Foto: Grad Vodnjan / ustupljena fotografija

Grad Vodnjan od 25. do 27. studenoga domaćin je 16. Dana mladog maslinovog ulja ISTRAVIRGIN. 

Središnja manifestacija istarske maslinarske scene osim novog imena donosi i druge novitete. Po prvi puta izdanje festivala ISTRAVIRGIN, dani mladog maslinovog ulja, održat će se u prostorima nekadašnje gradske škole.


- Istarski maslinari i uljari odavno su na svjetskoj razini potvrdili zlatni status svojeg ekstra djevičanskog maslinovog ulja. Ovogodišnjim izdanjem 'ISTRAVIRGIN – dana mladog maslinovog ulja' želimo osigurati priliku svima njima da predstave i izlože svoje proizvode brojnim posjetiteljima koje ovim putem pozivamo da dođu u Vodnjan i uživaju u raznovrsnom programu, kao i degustaciji maslinovih ulja vrhunske kvalitete. U posve neočekivanom i novom ambijentu uljarima, ali i široj javnosti želimo ponuditi jedinstvenu prigodu za promociju i kušanje vrhunskih proizvoda te za uživanje u nikad brojnijim sadržajima festivala duge tradicije pred kojim je svijetla budućnost - ističe gradonačelnik Vodnjana Edi Pastrovicchio.


Kroz sve dane festivala, vrhunski chefovi će kroz više kulinarskih masterclassova namijenjenih novinarima, blogerima, uljarima i svim posjetiteljima otkrivati tajne kako vrhunsko ekstra djevičansko maslinovo ulje uzdiže gastronomiju na višu razinu. Uz masterclass događaje, u kuhinji odvojenoj od izložbenih prostora, odvijat će se kuharski show, u kojem će uz probrane gastro stručnjake sudjelovati i uljari, koji će zajedničkim snagama pokazati kako ekstra djevičansko maslinovo ulje nije samo začin jelima, već temeljna namirnica i kruna dobre tradicijske i suvremene kuhinje.


Organizatori pripremaju brojne edukacije i zabavne sadržaje, a posjetiteljima će na raspolaganju biti i drugi vrhunski gastro i eno proizvodi Istre. „ISTRAVIRGIN – dani mladog maslinovog ulja“ ove će se godine posebno usmjeriti na lokalne, istarske uljare koji će i simbolično, smještanjem u središnji prostor za izlaganje, biti u fokusu događaja.


Organizator ISTRAVIRGIN, 16. dana mladog maslinovog ulja je Grad Vodnjan  s partnerima –Turističkom zajednicom grada Vodnjana i Udrugom Agroturist Vodnjan, a festival se odvija pod sponzorstvom Istarske županije i Turističke zajednice Istarske županije. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.