Hrvatski radio

Radio Pula

Danko Končar: 65 milijuna eura u Katarina-Monumenti do 2020. godine

13.10.2017.

15:09

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Strateški investitor Danko Končar predstavio je sa svojim timom u Puli projekt Brijuni Rivijera, točnije budući „Nautičko-turistički kompleks Sveta Katarina – Monumenti“ u Puli. Nakon sedam godina čekanja bivša vojna imovina na pomorskom dobru u potpuno derutnom stanju kreće u prenamjenu za turizam.

Do 2020. godine sa 65 milijuna eura na pomorskom dobru od 46 i pol hektara izgradit će se marina; 400 pontonskih vezova do kraja iduće godine, jer obala se ne dira, u konačnici 1500 vezova, s obližnjim remontom.

Uz to, glavna uslužna zgrada od 1100 četvornih metara, zona hotelskog smještaja te turistički i kulturni sadržaji. No, zašto se čekalo čak sedam godina? – Investitor Danko Končar odgovorio je zbog konzervatora koji su nakon natječara područje proglasili zaštićenim kulturnim dobrom.

Ipak, dogovor je napokon postignut, zadnja prepreka bile su olupine brodova koje su iz mora ovih dana izvučene, elektro radovi već su krenuli, ide se u sanaciju mosta koji spaja Katarinu i Pulu.

Sve će se graditi u tri faze, pojasnio je Danko Končar. A prvi brodovi bit će usidreni sljedeće godine. Danko Končar u Hrvatsku je sa svim projektima uložio 450 milijuna eura. Sljedeći korak u Istri jest Golf igralište Porto Mariccio na lokaciji Barbariga-Dragonera.

Projekt je predstavila Barbara Peruško iz tvrtke Coin inženjering. Ovo je povijesni trenutak za Pulu, istaknula je predsjednica Županijske gospodarske komore Pula Jasna Jaklin Majetić. Nemojmo gledati u retrovizor, danas je predivan dan, imamo razloga biti zadovoljni, rekao je župan Valter Flego.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.