Hrvatski radio

Radio Pula

David Gilmour nastupio u pulskoj Areni

12.09.2015.

09:22

Autor: Bruno Krajcar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

David Gilmour, najpoznatiji kao vokal i gitarist Pink Floyda,u subotu je održao koncert u pulskoj Areni, čime je počeo svoju mini europsku turneju od samo osam koncerata.

U višedesetljetnoj povijesti koncerata u pulskoj Areni, nikad brže nisu rasprodane karte za jedan koncert. To govori o popularnosti grupe Pink Floyd, ali i Gilmourovom autorskom doprinosu i ugledu, te svijesti da je ova europska mini-turneja vrlo vjerojatno neponovljiva prilika da se tog vrsnog vokala i gitarista gleda i sluša uživo u prekrasnom pulskom amfiteatru.

Uoči prvog pulskog koncerta, Gilmour je objavio četvrti studijski solo album, a posljednji 'On an Island' predstavio je na turneji 2006. godine. Uz Rogera Watersa, Gilmour je bio pokretačka snaga Pink Floyda, jedne od najznačajnijih i najutjecajnijih rock grupa svih vremena. Prošlogodišnje, pak, izdanje Pink Floyda, prvo nakon 20 godina, srušilo je sve rekorde i postalo najbrže prodavani vinil album godine.

Nakon Pule, Gilmour će nastupiti u veronskoj Areni, već 14. ovog mjeseca, a večer poslije u Firenci u Teatro Le Mulina. 17. rujna ima koncert u amfiteatru Theatre Antique u francuskom Orangeu, dva dana poslije u Konig Pilsener Areni u njemačkom Oberhausenu, a završna tri nastupa, Gilmour će održati u londonskom Royal Albert Hallu, 23., 24. i 25. rujna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.