Hrvatski radio

Radio Pula

Derutna škola u Šajinima budući poduzetnički kompleks

26.10.2017.

13:13

Autor: Tatjana Kaštelan

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Veliki poduzetnički kompleks planira se izgraditi rekonstrukcijom trenutačno derutne stare škole u Šajinima. S više od dva i pol milijuna kuna sufinancira Europska unija iz Fonda za regionalni razvoj. Poduzetnički centar u Šajinima bit će, kažu, gotov za godinu dana.

Riječ je o „Poduzetničkom inkubatoru Barban – Centru poduzetničke kreativnosti“ – i zajednički je projekt općina Žminj, Svetvinčenat i Barban, koja je projekt prijavila na natječaj „Razvoj poslovne infrastrukture“ krajem prošle godine, rekao je na konferenciji za novinare načelnik Dalibor Paus.

Konzalting budućim mladim poduzetnicima korisnicima inkubatora dat će Fakultet za ekonomiju i turizam „Dr. Mijo Mirković“, istaknuo je dekan FET-a Robert Zenzerović. Projekt realizira tvrtka Eurokonzalting, u čije je ime Roberto Drandić rekao kako će inkubator nuditi uvjete slične ostalim poduzetničkim inkubatorima na našim prostorima.

Važno je pomoći mladim obiteljima i razvoju poduzetništva na ovom području. Željko Plavčić, načelnik Općine Žminj i Dalibor Macan, prvi čovjek Svetvinčenta složili su se kako je jačanje proizvodnje u ovom području Istre od iznimne važnosti.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.