Hrvatski radio

Radio Pula

Deseta obljetnica projekta 12x2: uspješno promicanje istarskih umjetnika

13.12.2016.

11:02

Autor: Danijela Dorani

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Projekt 12x2, čija je svrha promocija istarskih umjetnika širom Hrvatske ali i izvan njezinih granica, obilježava desetljeće svoga postojanja. Tom je prigodom, u Muzeju suvremene umjetnosti Istre, otvorena skupna izložba radova istarskih umjetnika a predstavljen je i glazbeni dio projekta.

Dvanaest puta dva je kulturni proizvod koji čine kalendar opremljen radovima istarskih likovnjaka i nosač zvuka sa skladbama istarskih glazbenika. To je ujedno i službeni blagdanski dar istarske županije i na taj se način istarski umjetnici promoviraju diljem Hrvatske ali i inozemstva, kaže pročelnik za kulturu Istarske županije Vladimir Torbica.  Ovogodišnje je izdanje presjek svih dosadašnjih. Glazbu, žanrovski raznovrsnu, ove godine odabrao novinar i glazbenik Zoran Angeleski a izbornica likovnoga dijela je Ketrin Milićević Mijošek.

Izložba će,  Muzeju suvremene umjetnosti Istre, biti postavljena do sredine siječnja a čini ju 108 radova koje su donirali likovnjaci čiji su se radovi, tijekom godina, našli u kalendaru. Sveukupno je u projektu do sada sudjelovalo 500-tinjak glazbenika i 100-tinjak likovnjaka. Predstavnici Istarske županije posebnu su zahvalu uputili i Radio Puli gdje je snimljen dobar dio glazbenoga materijala kao i ton majstoru Aldu Spadi.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.