Hrvatski radio

Radio Pula

Devet istarskih 'e-škola'

02.03.2015.

14:30

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Među 150 hrvatskih škola, koje će se uključiti u pilot projekt 'e-škole', 9 je istarskih. Riječ je o nacionalnom strateškom projektu implementacije nove opreme koji provodi Hrvatska akademska i istraživačka mreža CARNet. Za projekt je osigurano 300 milijuna kuna, a u istarskim školama počet će se primjenjivati početkom iduće godine.

Za sudjelovanje u projektu 'e-škole' odabrane su pulske osnovne škole Vidikovac, Šijana i Stoja te osnovne škole Poreč, Jože Šurana u Višnjanu i Vladimira Nazora u Vrsaru. Među srednjim školama su Srednja škola Buzet, porečka Turističko-ugostiteljska škola Antuna Štifanića i pulska Gimnazija. Škole su trebale zadovoljiti postavljene kriterije, a nakon provedbe projekata pulska će Gimnazija, kaže ravnateljica Branka Antunović Piton, dobiti brzi internet, bežičnu i žičanu mrežu, nastavnici će dobiti vlastita računala.

I u porečkoj Turističko-ugostiteljskoj školi Antuna Štifanića oduševljeni su viješću da će se upravo u njihovoj školi provesti projekt 'e-škole'. S odabranim školama i njihovim osnivačima uskoro će se potpisati ugovor o pravima i obvezama prema planu pilot projekta 'e-škole'. Prve škole u projekt će se uključiti najesen, a očekuje se da će istarske škole to učiniti početkom iduće godine.

Poslušajte više u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.