Hrvatski radio

Radio Pula

Digital Labin 2022.

23.09.2022.

13:48

Autor: HRT

Digital Labin

Digital Labin

Foto: Grad Labin / ustupljena fotografija

Digital Labin 2022., međunarodna IT konferencija koja ove godine okuplja više od 600 akreditiranih sudionika, održava se ovoga petka i subote u Labinu, pod pokroviteljstvom Grada Labina, Turističke zajednice Labin Rabac te Turističke zajednice Istarske Županije. 

U petak, 23. rujna održava se pet stručnih radionica u prostorima DKC Lamparna, Gradske knjižnice, Srednje škole Mate Blažine te Sportskog centra Franko Mileta, a voditelji radionica su međunarodni stručnjaci iz tvrtki poput Kiwi.com, Bornfight i Infinum. 


U subotu 24. rujna, na glavnom danu konferencije održat će se simultano predavanja na dvije lokacije - o digitalnom dizajnu i korisničkom iskustvu govorit će se u "Hangar Areni" (Mala dvorana SC Franko Mileta), dok će se teme o programiranju, developmentu i bazama podataka slušati u "Mine Hall-u" (DKC Lamparna).


U sklopu događanja bit će promoviran i program 4. Bijenala Industrijske Umjetnosti / Industrial Art Bienniale (IAB), koje će se održati na 14 lokacija u Labinu, Raši, Puli i Rijeci od 13.5. do 30.6.2023.. Ispred Lamparne (Mine Hall - Dev & Data track) bit će postavljena 4 metra visoka metalna skulptura u obliku dva ukrštena rudarska čekića, radničko-umjetnički rad Metal Gurua pod nazivom “UC XXI – Ustav”.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.