Hrvatski radio

Radio Pula

Dinamično popodne s Pomorskom policijom

03.08.2015.

11:51

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U špici smo turističke sezone što i za djelatnike Pomorske policije, koji svakodnevno patroliraju do državne granice i akvatorijem istočne i zapadne obale Istre, znači više intervencija. Među prekršajima najčešće je i dalje nedozvoljeno glisiranje unutar 300 metara od obale.

U redovitom obilasku akvatorija od Umaga do Vrsara jednog smo se vrućeg popodneva našli i mi. Isplovili smo sa četvoročlanom posadom patrolnog čamca P 111. Svi, od zapovjednika do mornara sjajno govore nekoliko stranih jezika, a kao gošća tog je dana s njima bila mlada policajka iz Beča.

Premda propise na moru najčešće krše stranci, prvi kojeg su policajci zaustavili bio je ipak domaći voditelj izletničkog broda. Osim što je glisirao, na brodu nije imao sve potrebne dokumente pa ga je posada čamca P 111 prepratila u luku Vrsar. Ubrzo nakon isplovljavanja iz Vrsara djelatnici Pomorske policije zbog nedozvoljenog su glisiranja zaustavili i plolvilo slovenske zastave. Kad tamo iznenađenje: na timunu je bio poznati bosanskohercegovački glumac s ljubljanskom adresom, Branko Đurić Đuro. Slava mu nije pomogla, pa je za učinjeni prekršaj kažnjen minimalnom kaznom od tisuću kuna. 

Iako Branko nije bio osobito raspoložen za priču, nakon kratkog nagovaranja ipak je pristao reći nešto o sebi i svojoj sklonosti moru i brodovima. 

Poslušajte tonske priloge i pogledajte galeriju fotografija. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Pulska noć

Pulska noć