Hrvatski radio

Radio Pula

Dobar početak predsezone u Istri

22.04.2017.

08:14

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Premda prava turistička sezona nije počela, Istra je puna turista. Nakon izvrsnih rezultata za Uskrs i nastavak predsezone bit će dobar. U ovom su razdoblju organizirane brojne manifestacije, sportske, zabavne i gastronomske sve kako se produljila turistička godina i goste privuklo i izvan sezone.

Biciklističke i trkačke utrke, zabavne manifestacije, ponuda autohtonih jela i pića tijekom predsezone bit će organizirane diljem Istre. Već ovoga vikenda u Rovinju se održava tradicionalna Populana, sportsko - rekreativna manifestacija na koju je stiglo više od 2 tisuće gostiju, kaže direktorica tamošnje Turističke zajednice Odete Sapač. Potom slijedi i Vikend bike gourmet koji Rovinj organizira zajedno s klasterom Kanfanara, Bala i Svetvinčenta i u okviru te suradnje zajedno se razvijaju upravo oni turistički proizvodi koji mogu privući goste u pred i posezoni, kaže Sapač.

I u Poreču je u predsezoni organiziran niz manifestacija. Direktor tamošnjeg TZ-a Nenad Velenik kaže kako će se glavnina događanja odvijati upravo u predsezoni. U Medulinu je pak predsezona počela velikim nogometnim turnirima na koje je stiglo više stotina sudionika. Direktor tamošnjeg kampa Kažela Patrik Jovan kaže kako su značajna sredsstva uložena u dva nova nogometna terena s umjetnom travom pa se i poboljšala kvaliteta u pružanju usluga.

U Istri već sada računaju kako će ova turistička godina za nekoliko postotaka biti bolja od lanjske rekordne. I to upravo zahvaljući pred i posezoni jer na vrhuncu sezone više ni ne može biti rasta, jer je ona odavno puna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.