Hrvatski radio

Radio Pula

09:31 / 28.05.2016.

Autor: Nives Kalebić

Dobre najave za sezonu na našim svjetionicima

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Boravak na našim svjetionicima sve je atraktivniji. Turista je tijekom ove predsezone više nego lani, posebno na našem najvećem svjetioniku Savudriji, a povećan je buking za sezonu i na ostalim svjetionicima koji nude smještaj diljem Jadrana.

Potražnja za odmorom na svjetionicima diljem Jadrana svakom je godinom veća. Riječ je o svojevrsnom robinzonskom obliku turizma koji je turistima sve privlačniji. U Istri je interes za buking u sezoni posebno pojačan za naš najstariji i najzapadniji svjetionik Savudriju, potom za Sveti Ivan na Pučini te Porer, kaže Hrvoje Mandekić iz splitskog Plovputa.

Ističe kako su istarski svjetionici privlačniji ponajprije zbog blizine gostima s naših emitivnih turističkih tržišta, a na Savudriji je uređen i novi smještajni objekt.

U planu je i povećanja smještajnih kapaciteta na svjetionicima diljem Jadrana, no Mandekić ističe kako će se to dogoditi tek za dvije do tri godine. Za prihvat turista dobro su osposobljeni i svjetioničari koji su gostima uvijek na usluzi, a tako će biti i ove sezone kada se na našim svjetionicima očekuje ostvarenje od 6 tisuća noćenja.

Gosti će dolaziti iz svih krajeva svijeta jer je, zaključuje Mandekić, odmor na svjetinicima diljem Jadrana jedinstven.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.