Hrvatski radio

Radio Pula

Dobre najave za sezonu s turističkog sajma u Munchenu

23.02.2018.

10:13

Autor: Senka Mošnja

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

(foto: Duško Marušić/Pixsell)

Foto: - / -

Hrvatsku je lani posjetilo dva milijuna i 700 tisuća turista iz Njemačke, a ove godine moglo bi ih doći još više. Takve najave dolaze iz Munchena s jednog od najvažnijih turističkih sajmova za Hrvatsku. Ove godine - Hrvatska u Bavarskoj prvi put predstavlja svoja kontinentalna odredišta.

Gospodarska situacija u Njemačkoj nikad nije bila bolja. Nezaposlenost nikad manja - 2 cijela 8 posto. Nijemci će putovati više nego ikad. Kažu: "Idem u Italiju jer je ondje uvijek lijepo vrijeme." "Već nekoliko godina u svibnju odlazimo na dvotjedni odmor na Krk." 

Ne začuđuje što deseci tisuća Nijemaca svakodnevno posjećuju turistički sajam. Činjenica je kako broj rezervacija raste. Pa je i sve bolji turistički status Hrvatske u Bavarskoj, kaže turoperator Selimir Ognjenović.

Zato Hrvatska nastavlja s promidžbom. Želi popuniti i razdoblja izvan špice sezone, rekao je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić. Pojašnjava kako se stoga značajno radi na povećanju promidžbenih aktivnosti u predsezoni i posezoni.

Prvi put u katalozima se našla i Slavonija. Njemački ljubitelji biciklističkih tura već su rezervirali aranžmane - i to za jesen.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.