Hrvatski radio

Radio Pula

Dobrobiti kompostiranja i moć aromatičnih biljaka

15.07.2021.

11:40

Autor: Tomislav Šikić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Foto: - / -

U 19 sati u Društvenom vrtu Gregovica u Puli održat će se interaktivna radionica "Zašto kompostirati" predavačica Irene Burba i Nine Brnić iz Zelene Istre te "Moć aromatičnih biljaka u suzbijanju i prevenciji od bolesti i štetnika u organskom vrtu" dipl. ing. agronomije Helene Škutin Matijaš,

Više od 70% komunalnog otpada čini biološki otpad koji se može kompostirati jer je biorazgradiv. Svako kućanstvo ima priliku samostalno i jednostavno zbrinuti vlastiti biološki otpad, o čemu se više može saznati na interaktivnoj radionici "ZAŠTO KOMPOSTIRATI?" predavačica Irene Burba i Nine Brnić iz Zelene Istre.

Večer će upotpuniti Helena Škutin Matijaš, dipl. ing. agronomije temom "MOĆ AROMATIČNIH BILJAKA U SUZBIJANJU I PREVENCIJI OD BOLESTI I ŠTETNIKA U ORGANSKOM VRTU." Osim korisnih savjeta priču će zaokružiti prezentacija proizvoda od mediteranskih biljaka.

Aktivnosti se održavaju u sklopu projekta „System:Reset” (ICEY – GND) kojeg Zelena akcija provodi s mrežom Young Friends of the Earth Europe. Aktivnost je sufinancirana sredstvima programa Europske Unije Erasmus +.

Predavačica Irena Burba/Zelena Istra

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.