Hrvatski radio

Radio Pula

Dođi u grad! – Vieni in città! započinje s 20 programa na 9 lokacija

05.04.2022.

12:33

Autor: HRT

Dođi u grad!

Dođi u grad!

Foto: Grad Pula / detalj ustupljene fotografije

"Dođi u grad! – Vieni in città!" započinje s novim programom koji će se svakog četvrtka, petka, subote i nedjelje održavati do kraja travnja u Puli.

U četvrtak, 7. travnja, otvorit će se izložba u Turističkoj zajednici grada Pule povodom 100 godina golfa na Brijunima a posjetitelji će se, od 14 do 20 sati na Portarati, moći i okušati u igranju golfa. Na Forumu, od 7. do 9. travnja, od 17 do 22 sata učenici Srednje škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu predstavit će se s gastro programom „Okusi svijet – Istra, Irska i Indija“. U četvrtak će svoje kulinarske vještine pokazati irska kuharica Kathy Evans, a sljedećeg dana indijski kuhar Satay Singh. Kuhari - gosti će pripremu jela za popodnevni događaj odraditi zajedno sa učenicima Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu u njihovoj školi, a sami učenici uz pratnju profesora također će pripremiti, uz jedno jelo gosta kuhara, i jedno jelo sa domaćim namirnicama. Manifestacija će također biti humanitarnog karaktera naziva „Nitko gladan“ jer će se u suradnji sa društveno odgovornim poduzećem Punkt dio sredstava namijeniti kroz njihovu akciju onima koji nemaju za obroke.


Ljubitelji radionica na raspolaganju će imati mogućnost pohađanja čak četiri radionice u prostoru ECPD-a (iza Augustovog hrama). U četvrtak u 17 održat će se foto-radionica pod vodstvom pulskog fotografa Hassana Abdelghanija (obvezna prijava zbog ograničenog broja mjesta na fotohass@gmail.com ili 0923067619) a kreativnu notu posjetitelji mogu izraziti na likovnoj radionici pod vodstvom Renate Jelenić u petak, u isto vrijeme (obvezna prijava na renata.jelenic@yahoo.com). U subotu, od 10 do 14, radionicu lončarenja vodit će Nataša Krajnović (obvezna prijava na info@artstudio-pula.hr) a od 16 do 18 Ideja keramika održat će već poznatu radionicu keramike. Najmlađima je namijenjena radionica „Pogodi tko je iz priče koje“, koja će se održati na Trgu sv. Tome u subotu, s početkom u 10 sati, u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonica Pula.


U četvrtak će biti dinamično i na Trgu sv. Tome i to lutkarskom predstavom za djecu u 17 sati „Ribica duginih boja“ u izvedbi Logos Medije te predstavljanjem waldorfske pedagogije i udruge Waldorfska inicijativa Pula u 19 sati.


Neće nedostajati predstavljanje sportskih i plesnih skupina koje će u subotu zagrijati Portaratu; TKD klub Bak u 17 te AB Original u 19 sati. Povijesni i pomorski muzej Istre pridružit će se programu s izložbom povodom obilježavanja 10 godina rada prihvatilišta za beskućnike. Sportski predznak u subotu imat će i program u Parku grada Graza, gdje će svim posjetiteljima biti na raspolaganju okušavanje u košarci. U 10 sati, također u Parku grada Graza izvest će se predstava za djecu „Grand hotel – Circus Cabaret“.


Program manifestacije održat će se i u dva gradska parka i to u Mornaričkom parku u subotu od 11 sati kada će nastupiti Duo Rapsodia i u nedjelju, također u 11 sati, u Parku Franje Josipa I kada će nastupiti Trio NaSaSa.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR