Hrvatski radio

Radio Pula

Dodjela priznanja privatnim iznajmljivačima

23.11.2016.

15:54

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Općina Medulin iz godine u godinu bilježi sve bolje turističke rezultate. Tome značajno pridonosi i tisuću 800 privatnih iznajmljivača. Najuspješnijima među njima sinoć su, tradicionlano na kraju turistiočke sezone, dodijeljena i priznanja.

Ove sezone Općina Medulin ostvarila je 2 i pol milijuna noćenja od čega 650 tisuća u privatnom smještaju. Svake godine broj ležajeva u toj se ponudi povećava a i razina smještaja sve je bolja . Kapaciteti su popunjeni u prosjeku 70 dana, ističe predsjednik Turističke zajednice Aldo Dobrovac.

Jedna od dobitnica priznanja za doprinos izvrsnim ovogodišnjim turističkim rezultatima je i Mevis Dajana Grbavčić iz Banjola koja je u Hrvatsku sa suprugom došla prije gotovo 30 godina iz Kenije. Iako se iznajmljivanjem svojih deset apartmana bavi profesionalno, noćenja ni goste, kaže, ne broji jer ih doživljava kao prijatelje kojima otvara vrata svoga doma.

Gospođa Grbavčić, inače rođena na Sejšelima - jednom od najatraktivnijih svjetskih turističkih odredišta, svojim gostima nudi brojne dodatne sadržaje koje će, dodaje, i dalje razvijati. U ponudi međutim ne želi bazen iako je to u Istri trend jer je, kaže naše more tako čisto, lijepo i blizu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.