Hrvatski radio

Radio Pula

Dolazak turista u Istru

04.07.2015.

15:27

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi srpanjski vikend u Istri očekivano protječe u znaku povećanog dolaska turista. Izvrsna je bila predsezona kada je na poluotoku ostvareno 7 posto više dolazaka i 4 posto više noćenja nego lani. I rezervacije za srpanj su dobre, pa će tako izgleda ove godine izostati takozvana srpanjska rupa.

U subotu ujutro bio je pojačan promet na svim trima istarskim graničnim prijelazima. Najviše gostiju stiže već tradicionalno iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Italije. S tih je tržišta najviše turista bilo i u predsezoni kada su najbolje bili popunjeni hoteli, ali i autokampovi, privatni smještaj i turistička naselja.

Tako bi trebalo biti i u srpnju, optimističan je direktor županijske Turističke zajednice Denis Ivošević. I hotelijeri su optimistični. Ističu kako se neće ponoviti lanjska srpanjska rupa. 

I istarski su autokampovi imali dobru predsezonu, a dobra vremenska prognoza pridonijet će i odličnoj popunjenosti u srpnju. Prema sadašnjim najavama, čini se kako Istru očekuje dobra turistička sezona koja će, kažu turistički djelatnici, biti nastavak izvrsne predsezone, pa bi nam, osim dobrih pokazatelja, mogla donijeti i bolju zaradu.

Poslušajte tonski prikaz.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.