Hrvatski radio

Radio Pula

Drugi dan štrajka: Uljanikovci traže plaću i smjenu Uprave

23.08.2018.

15:49

Autor: Tatjana Kaštelan

Štrajk u Uljaniku (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Štrajk u Uljaniku (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Radnici Uljanika i jučer su, drugog dana općeg štrajka, tražili isplatu svoje plaće za srpanj. Zahtijevaju ostavku Uprave koja ih je dovela u ovu situaciju. Štrajk nastavljaju do isplate plaće. I u riječkom Trećem maju štrajka se u krugu brodogradilišta.

Radnici u riječkome brodogradilištu Trećem maju ogorčeni su na Upravu Uljanika jer su njihovo brodogradilište, koje je imalo novca na računu, svojedobno spojili s pulskim i potrošili ta sredstva, tako da su sada svi pred financijskim slomom.

Prioritet je plaća. Sindikati su uručili Upravi zahtjev za njezinom smjenom jer ih je ovdje dovela – Đino Šverko Sindikat metalaca u Uljaniku:

U riječkom Trećem maju štrajka se u krugu brodogradilišta. Podupiremo kolege u Puli, kaže zamjenik predsjednika Štrajkaškog odbora u brodogradilištu Boris Bučanac.

Stanje je teško, dosta je i radnicima i sindikatima, potvrdili su Rajko Kutlača iz Sindikata, Istre, Kvarnera i Dalmacije te Boris Cerovac iz Jadranskog sindikata.

Štrajk se nastavlja do isplate plaće. Radnici ne staju, inzistiraju na odlasku Uprave koju smatraju najodgovornijom za dosad najgoru situaciju u povijesti Uljanika.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.