Hrvatski radio

Radio Pula

Društvo distrofičara Istre u novim prostorijama

12.09.2013.

14:25

Autor: Romeo Cusma Pletikos / Slađana Bukovac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas su u Puli svečano otvorene nove službene prostorije Društva distrofičara Istre. Društvo distrofičara Istre okuplja i pomaže osobama oboljelim od mišićne distrofije još od 1974. godine, a nove prostorije bile su im vrlo potrebne.

Predsjednik Društva Davor Komar nije krio zadovoljstvo. Na svečanom otvorenju bili su predstavnici Grada, Županije i mnogobrojnih institucija, među njima i istarski župan Valter Flego. Da Županija i Grad već godinama surađuju i pomažu Društvu distrofičara, potvrdio je pročelnik Ureda grada Aleksandar Matić.

Osamdeset dva četvorna metra prostora uređenog za distrofičare i prilagođenoga njihovim potrebama osigurali su grad, županija i brojni donatori.

Novi prostor ima informatičku radionicu s 13 računala, prostoriju za sastanke, kuhinju i ured. Za 136 oboljelih članova i 173 službena volontera, to je svakako minimum za socijalne aktivnosti.

Uz uobičajene terapije, razvoj mišićne distrofije može se usporiti aktivnim životom. Stoga je za oboljele tim dragocjenije imati mjesto aktivnosti i okupljanja.

Na kraju današnje svečanosti, svim zasluženim pojedincima i institucijama dodijeljene su prigodne zahvalnice, a djeca Osnovne škole Šijana uveličali su događaj izvedbom istarskog baluna.

Više poslušajte u tonskom prilogu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.