Hrvatski radio

Radio Pula

Društvu distrofičara Istre uručeni ključevi kombija

10.12.2013.

17:49

Autor: Džana Banić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Društvo distrofičara Istre, koje iduće godine obilježava 40. obljetnicu, dobilo je do sada najveću donaciju od utemeljenja. Mještani sela Fiorini iz općine Brtonigla poklonili su im posebno kombi vozilo.

"U Fiorinima kuca veliko srce" naziv je humanitarne akcije u kojoj je u listopadu sudjelovalo 60-ak izvođača, nekoliko stotina volontera, većinom mještana Fiorina, a prikupljeno je 109 tisuća kuna kojima je kupljeno kombi vozilo prilagođeno potrebama članova društva.

Na području općine Brtonigla Društvo distrofičara ima samo jednog člana - devetogodišnjeg Lea Sirotića, ali mještani Fiorina nisu dvojili o tome da darivaju baš to društvo, ističe pokretačica akcije Biljana Majkić. Opremljeno kombi vozilo omogućit će malom Leu da se uključi u neke aktivnosti, kaže njegova mama Rozana Sirotić.

Društvo distrofičara Istre ima 136 članova i još 170 volontera, a samo su prošle godine sudjelovali u 450 različitih akcija. Novo kombi vozilo stoga im puno znači, istaknuo je predsjednik Društva Davor Komar.

Uspješnoj akciji mještana Fiorina pridružili su se i drugi donatori pa je kombi opremljen specijaliziranom opremom vrijednom 60 tisuća kuna. Među ostalim, ugrađeni su hidraulična dizalica, podne vodilice i pojasevi za vezanje invalidskih kolica.

Više poslušajte u tonskom prilogu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.