Hrvatski radio

Radio Pula

Državna matura: Ispit iz matematike

03.06.2013.

15:26

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Maturanti su danas polagali ispit iz, prema mnogima, najzahtjevnijeg predmeta – matematike. Unatoč tomu što nisu dobili traženu trodnevnu odgodu, uspjeli su se pripremiti na vrijeme, a mjerodavni potvrđuju da je ispit protekao u redu i prema pravilima.

Ono čega se sada maturanti najviše pribojavaju jest štrajk najavljen za srijedu koji bi značio još jedno pomicanje ispitnih rokova. Ispit iz matematike prošao je u redu i prema pravilima, potvrdila je privremena ravnateljica Centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Alenka Buntić Rogić.

Iako je dio maturanata zbog pomicanja ispita iz hrvatskoga jezika tražio odgodu polaganja matematike, to se nije dogodilo. Većina se ipak uspjela dobro pripremiti i očekuje dobre rezultate, poput maturanata iz pulske Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu.

Više poslušajte u tonskom prilogu u kojem govore maturanti i privremena ravnateljica Centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Alenka Buntić Rogić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.