Hrvatski radio

Radio Pula

Dva novozaražena u Istri COVID - 19 infekcijom

16.04.2020.

09:02

Autor: Dorina Tikvicki, Hina

Dino Kozlevac (foto: Mauro Giorgi/HRT)

Dino Kozlevac (foto: Mauro Giorgi/HRT)

Foto: - / -

Od ukupno ispitano 57 uzoraka brisa, dva su uzorka rezultirala pozitivna na koronavirus (COVID-19). Radi se o osobama koji su bili u samoizolaciji, te su bili u bliskom kontaktu s već pozitivnom osobom.

Tijekom jučerašnjeg dana, terenskim uzorkovanjem i na Odjelu za infektologiju Opće bolnice Pula, uzet je 61 uzorak brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19), te su isti dostavljeni u laboratorij Dr. Fran Mihaljević u Zagrebu. 

Dakle, nakon šest dana bez novooboljelih u Istri danas dva nova pozitivna slučaja. Poslušajte prilog Dorine Tikvicki

-

 

Dodajmo tome da je u Hrvatskoj od jučer potvrđeno 50 novozaraženih koronavirusom, 56 osoba se oporavilo, a preminulo ih je dvoje, izvijestili su na konferenciji za novinare članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Uz prethodno stanje uz detektiranih 50 novih bolesnika od COVID-19 infekcije, to je ukupan broj od 1791 bolesnika, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš. Ne isključuje se decentralizacija popuštanja epidemioloških mjera u idućim danima, ustvrdio je ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera Civilne zaštite Davor Božinović.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.