Hrvatski radio

Radio Pula

Edukacije u pulskim srednjim školama za buduće mlade vozače

28.02.2016.

08:00

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mladi vozači jedni su od vodećih sudionika u prometnim nesrećama na istarskim prometnicama. Stoga se na njihovoj edukaciji puno radi pa trenutačno policajci pulske Prometne policije učenicima završnih razreda srednjih škola održavaju predavanja o opasnostima u prometu.

Samo u prošloj godini na pulskim se prometnicama dogodilo 94 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali mladi vozači i to je udio od čak 11 posto u svim prometnim nesrećama. Jedan od sudionika u njima bio je i maturant pulske Škole za ugostiteljstvo, turizam i trgovinu Toni Bogišić koji je 15 dana proveo u komi nakon što je, sjeo u automobil s pijanim prijateljem koji je vozio. 

Priče poput Tonijeve nažalost vrlo su česte pa je i istarska policija odlučila djecu završnih razreda srednjih škola posebnim predavanjima educirati o opasnostima na cestama. U jednom školskom satu, prikazuju im filmove, a sa školarcima se i puno razgovara, kaže pomoćnik načelnika pulske Prometne policije Dubravko Šlibar.

Akcijom će biti obuhvaćene sve pulske Srednje škole i učenici njihovih završnih razreda. Riječ je naime, kažu u policiji, o mladim ljudima koji nisu svjesni posljedica i potrebni su im kilometri vožnje da bi stekli praksu za upravljačem. A tu veliku ulogu igraju i roditelji na koje policija posebno apelira da razgovaraju sa svojom djecom o pravilnom ponašanju na cestama.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Pulska noć

Pulska noć