Hrvatski radio

Radio Pula

Edukativno-zabavni serijal predavanja povijesnih i putopisnih tema

08.01.2021.

07:23

Autor: Tomislav Šikić

Foto: snimka zaslona/Udruga Mutila

Foto: snimka zaslona/Udruga Mutila

Foto: - / -

Udruga Mutila - Medulin 2021. godinu započinje projektom "Eduzaab". Projekt pod pokroviteljstvom Općine Medulin je edukativno-zabavnog karaktera i namijenjen je svima. Uključuje seriju od 7 predavanja o Istri.

Predavanja će dočarati povijesni presjek, događaje i podjele koji su obilježili Istarski poluotok u mediteranskome imaginariju te s Istrom povezane, a udaljene krajeve.  

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije, a u dogovoru s Općinom Medulin, predavanja će virtualno održati magistri povijesti Ian Tataj i David Orlović. Sva predavanja moći će se pratiti putem programa Bigbluebutton. 

Prvo predavanja održat će se u petak 8. siječnja s početkom u 18 sati. 

Sve dodatne informacije o predavanjima možete pronaći na Facebook profilu Udruge Mutila – Medulin.

O predavačima: 

David Orlović, mag. hist., rođen je 1987. godine u Puli. Diplomirao je povijest na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli i Srednjoeuropskom sveučilištu u Budimpešti. Trenutno radi kao nastavnik povijesti u Osnovnoj školi dr. Mate Demarina Medulin i Osnovnoj školi Monte Zaro Pula. Redovito objavljuje priloge u domaćim časopisima, uglavnom o temama iz međuratne povijesti Istre te sudjeluje na znanstvenim skupovima. Koautor je knjiga "Dani u Wagni" i "Turizam medulinske rivijere". Sudjeluje u projektu interpretacije srednjovjekovne glazbe u sastavu Trobadorz.

Ian Tataj, mag hist., rođen 1990. Diplomirao je povijest na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Autor je sci-fi romana "Chronology of the Future: A Short History of Man in Space" i raznih povijesnih radova. Suradnik mnogih udruga i javnih ustanova. Glavno polje interesa mu je stara i srednjevjekovna povijest.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

EUROPA 27

SLAVEN KLIČEK