Hrvatski radio

Radio Pula

Eno-gastro radionice u prosincu u Vižinadi

30.11.2022.

12:00

Autor: HRT

Show cooking - slow food

Show cooking - slow food

Foto: TZ Vižinada / ustupljena fotografija

Interaktivne kulinarske radionice "Show cooking – slow food" tijekom prosinca održavat će se u Centru za posjetitelje Maraston u Vižinadi.

Radionice će voditi top chefovi, uz prisustvo vinara koji će sudionike naučiti sve o sljubljivanju vina sa spravljenim jelima. Održat će se ukupno tri radionice, 1., 2. i 3. prosinca u 16 sati, a vodit će ih kuhari Dragan Jovanović, Damir Modrušan i Deniz Zembo. Na prvoj radionici jela će se sljubljivati s vinima Geržinić i Sosich wines , na drugoj će otkriti arome vina Deklić i Bruno Ferenac vina, dok će treća radionica odvesti u svijet vina Giulio Ferenac te Franc Arman vina.


Svaka "Show cooking – slow food" radionica trajat će oko četiri sata. Jela spravljena na radionicama sudionici će odmah i degustirati uz vina. Na radionicama će biti maksimalno petnaest sudionika što će omogućiti mentorima da se svakom posvete u potpunosti. Cijena za sve tri radionice za jednu osobu iznosi 600 kuna, a pojedinačna 250 kuna po osobi. Prijave na info@tz-vizinada.hr ili tel: 052 446 110.


Centar za posjetitelje Maraston, uređen u prostoru nekadašnje venecijanske palače na glavnom trgu u Vižinadi, raspolaže vrhunskom kuhinjom koja nudi sve što je potrebno za pripremu jela i degustacije. Pritom će se koristiti i najkvalitenije namirnice koje će biti nabavljene kod lokalnih proizvođača i OPG-ova.


Svrha eno-gastro radionica je da na prepoznatljiv i atraktivan način privuku posjetitelje u Vižinadu te potaknu cjelogodišnju promociju eno-gastronomskog turizma, ali i ostalih kulturnih, povijesnih i turističkih sadržaja na području Općine Vižinada. Organizator projekta eno-gastro radionica je Turistička zajednica Općine Vižinada, uz financijsku potporu Upravnog odjela za turizam Istarske županije. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.