Hrvatski radio

Radio Pula

Etrada kupila labinski TPS

16.10.2013.

13:56

Autor: Branko Biočić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Labinu je danas potpisan ugovor o kupoprodaji 97,42 posto temeljnog kapitala društva Labinprogres TPS između dosadašnjeg vlasnika – tvrtke PPC Buzet u sastavu Cimosa i tvrtke Entrada d.o.o. iz Šušnjevice.

Predstavnik Cimosa Elvis Ipša istaknuo je na konferenciji za novinare kako je ta tvrtka odluku o prodaji većinskog udjela u labinskoj Tvornici poljoprivrednih strojeva donijela u skladu s programom poslovnog restrukturiranja grupe prema kojem se sve djelatnosti koje nisu vezane za automobilsku industriju izdvajaju iz Cimosa.

Nakon objavljenog javnog natječaja, kao najpovoljnija između četiri ponude izabrana je ona tvrtke Entrada u vlasništvu Josipa Kontuša. Nakon što nitko od malih dioničara nije iskoristio pravo na prvootkup u zakonskom roku od 30 dana, stvoreni su uvjeti za potpisivanje ugovora o kupoprodaji. Tvornica TPS i dalje će poslovati na postojećoj lokaciji jer je potpisan i ugovor o zakupu poslovnog prostora na pet godina.

Novi vlasnik Josip Kontuš rekao je da planiraju zadržati proizvodnju poljoprivrednih strojeva te menadžment i ljude. Dodao je da o dugoročnim planovima ne može sada govoriti, ali da bi bilo normalno da povećaju proizvodnju i plasman na naše tržište, šire tržište regije i europsko tržište. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.