Hrvatski radio

Radio Pula

Europski novac za istarsko ribarstvo

09.02.2017.

17:06

Autor: Dorina Tikvicki

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Lokalnoj akcijskoj grupi u ribarstvu "Pinna Nobilis", osnovanoj i kolovozu prošle godine u Novigradu, dodijeljena su europska sredstva iz fonda za pomorstvo i ribarstvo. Riječ je o više od 635 tisuća kuna.

Europska će sredstva biti iskorištena u tekućoj godini, a uložit će se među ostalim, u izradu lokalne razvojne strategije u ribarstvu. Strategija se izrađuje za područje Umaga, Novigrada, Brtonigle, Buja, Grožnjana i Oprtlja, za koja LAGUR djeluje, objašnjava njegova voditeljica, Ana Žužić.

Oko 147 tisuća kuna uložit će se u provedbu pilot projekta "Zona posebnog upravljanja u uvali Zambratija", zbog njezine visoke povijesne i potencijalno turističke vrijednosti. Kako će se njome upravljati trebali bi odlučiti sami građani, a o njihovim idejama i željama saznat će se putem prikladne ankete.

Anketiranje građana počinje za nekoliko dana. Anketni će upitnik biti dostupan od 13. veljače na Facebook profilu LAGURA "Pinna nobilis". Prva radionica pilot projekta namijenjena predstavnicima ribarskoga sektora, na redu je 20. veljače a jedna od tema bit će i zajednička ribolovna politika Europske unije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Pulska noć

Pulska noć