Hrvatski radio

Radio Pula

Fakultet ekonomije i turizma postao dio Znanstvenog centra izvrsnosti

18.06.2015.

14:28

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli postao je dio Znanstvenog centra izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment. Sporazum je u ime Znanstvenog centra izvrsnosti potpisao njegov voditelj prof.dr.sc. Jurica Pavičić, a u ime Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli i FET-a Sporazum je potpisala prof.dr.sc. Danijela Križman Pavlović.

Znanstveni centar izvrsnosti osnovan je zbog poboljšavanje učinkovitosti rada svih obrazovnih institucija u Hrvatskoj i u regiji. Djeluje pri Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, uz partnere Ekonomski fakultet i Filozofski fakultet Sveučilišta u Splitu te Institut za društvena istraživanja „Dr. Ivo Pilar“. 

Sporazum o suradnji sa pulskim Sveučilištem sklopljen je sa ciljem zajedničke organizacije domaćih i međunarodnih znanstvenih i stručnih skupova, izrade i objave zbornika radova, knjiga i ostalih publikacija, medijskog predstavljanja zajedničke znanstvene produkcije, organizacije radionica i ostalih zajedničkih znanstvenih i stručnih projekata. Pavičić očekuje da će FET s dosadašnjim iskustvom znanstvenog rada i s ljudskim potencijalom koji posjeduje znatno pridonijeti radu ovog Centra.

Kako je istaknuto nakon FET-a planiraju uključiti i ostala Sveučilišta u Hrvatskoj i regiji te i neke institucije u Europi i izvan nje.

Dekanica FET-a prof.dr.sc. Križman Pavlović poručila je da ovaj Sporazum predstavlja platformu na kojoj će u suradnji s partnerskim institucijama razvijati svoju znanstvenu aktivnost. Smatra se da rad u ZCI-u svakako dodatno pojačava ugled i publicitet znanstveno istraživačkog rada koji se provodi u okviru FET-a. Značaj potpisivanja ovog Sporazuma ogleda se i u činjenici da je ovo jedan od 7 znanstvenih centara izvrsnosti koje je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta osnovalo krajem 2014. godine, te ujedno i jedini osnovani znanstveni centar izvrsnosti iz područja društvenih znanosti.

Potpisnici Sporazuma o suradnji na ovaj način izrazili su  zajedničku namjeru izrade projektnih prijedloga za provedbu znanstvenih i stručnih projekata nacionalnog i međunarodnog opsega i značenja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR