Hrvatski radio

Radio Pula

Fakultet ekonomije i turizma: u tijeku upisi za zanimanja budućnosti

11.09.2019.

15:30

Autor: Tatjana Kaštelan

Upisi na ekonomske smjerove na FET-u traju do 17. rujna (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Upisi na ekonomske smjerove na FET-u traju do 17. rujna (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

U tijeku su upisi na pulski Fakultet ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković', koji se programima prilagođava zvanjima za 21. stoljeće. Na ovom je fakultetu sve više studenata, od kojih velik broj dolazi iz drugih krajeva Hrvatske i inozemstva. Mjesta ima još, a upisi traju do 17. ovog mjeseca.

Znalo se reći da je zvanje ekonomista u Puli zasićeno na tržištu rada. Ipak, ekonomist je možda jedino zvanje koje se može uklopiti u gotovo sve djelatnosti. Uz to, prema rezultatima istraživanja 90 posto diplomiranih studenata prvo zaposlenje pronađe do pet mjeseci od završetka studija. A iz studentskog inkubatora FET-a nastalo je i danas posluje čak sedam poduzeća koja su osnovali ovi mladi ljudi samozaposlili se i uplovili u poduzetničke vode.

Ekonomija u Puli danas slijedi trendove 21. stoljeća, s prioritetima a to su intenzivna suradnja s gospodarstvenicima, međunarodni projekti i napredovanja te razmjena studenata kojih je sve više, poglavito iz drugih hrvatskih gradova i županija i inozemstva.

FET 'Dr. Mijo Mirković' danas ima status modernog i ambicioznog fakulteta. Jedno od najmlađih hrvatskih sveučilišta, odavno je međunarodno orijentirano, ističe dekan Fakulteta Robert Zenzerović te dodaje kako je studentima na dlanu cijeli globus za međunarodni rad i napredak.

Preddiplomski studijski smerovi su Ekonomija, Poslovna ekonomija u okviru koje Financijski, potom Informatički menadžment, Turizam, Marketinško upravljanje te Menadžment i poduzetništvo. A uz preddiplomske i diplomske studije, tu su specijalistički poslijediplomski studiji, doktorski te programi cjeloživotnog obrazovanja.

Stječu se vještine kritičkog promišljanja, kreativnosti i suradnje, informatičke, medijske i tehnološke pismenosti i komunikacije. Uče se liderstvo i inicijativa, produktivnost te socijalne vještine. Sve to podrazumijeva informatičko opismenjavanje studenata; zgrada je umrežena i vrhunski opremljena sa stotinu računala, u korak je s najmodernijim trendovima, uz povezanu knjižnicu za potporu e-učenju i učenju na daljinu.

Upisi na FET traju do idućeg utorka, 17. rujna. Budući studenti znaju što im je činiti, a sve informacije nalaze se na internetskim stranicama FET-a.

Pulski Fakultet ekonomije i turizma 'Dr. Mijo Mirković' nositelj međunarodne znanstvene konferencije 'Turizam, inovacije i poduzetništvo', koja će se u Poreču održati od 26. do 28. rujna – i baš na Svjetski dan turizma bit će održan okrugli stol čelnika hrvatskoga turističkog sektora.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Fakultet ekonomije i turizma: u tijeku upisi za zanimanja budućnosti

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.