Hrvatski radio

Radio Pula

Fažana prema gradnji difuznog hotela

18.05.2018.

15:34

Autor: Tatjana Kaštelan

(foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

(foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Općina Fažana i Sveučilište Jurja Dobrile potpisali su Sporazum o suradnji. Na vidiku je daljnji razvoj turizma općine, koja se usmjerava prema realizaciji novih razvojnih projekata i gradnji difuznog hotela.

Suradnja je to s Fakultetom za interdisciplinarne talijanske i kulturološke studije. Uz praksu i druge obveze u okviru nastavnog programa, na vidiku je suradnja u pogledu razvoja prvog difuznog hotela u Istri. Naime, Općina Fažana upravo izrađuje strategiju razvoja turizma do 2025. godine, ističe vanjski suradnik Općine Danijel Ferić.

Premašili smo u 2017. milijun noćenja a i sama Fažana je danas uvrštena među deset najrazvijenih jedinica lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj, dodaje Ferić.

Studenti su u tom smjeru upravo predstavili poseban projekt difuznog hotela koji bi bio smješten u Fažani i bio bi prvi takav na području županije, ističe Ferić. Namjera je stvoriti privlačno okruženje za investitora i izgraditi potrebnu komunalnu infrastrukturu kako bi se turizam u Fažani dalje razvijao.

Na investitorima je, naime, da procjene ideju, a Općina će dati potrebnu podršku. Fažana danas ima puno neiskorištenog potencijala. Kako projekt Brijuni Rivijera nije zaživio, potom je tu područje Pinete koje treba staviti u funkciju, puno posla kako bi Fažana u budućnosti ostvarila i dva milijuna noćenja, zaključuje Ferić.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Pulska noć

Pulska noć