Hrvatski radio

Radio Pula

Ferić: Drandić mora biti smijenjen

22.08.2021.

13:05

Autor: Tomislav Šikić

Foto: SDP Pula/ustupljena fotografija

Foto: SDP Pula/ustupljena fotografija

Foto: - / -

SDP-ov županijski vijećnik Danijel Ferić održao je press konferenciju na kojoj se osvrnuo na rad Nadzornog odbora i Uprave Županijskoga centra za gospodarenje otpadom Kaštijun, poručivši: "Valerio Drandić mora biti smijenjen s mjesta predsjednika nadzornog odbora ŽCGO Kaštijun!".

- Drandić, umjesto da kao predsjednik Nadzornog odbora nadzire rad Uprave, što očigledno nije radio niti u jednom trenutku, već se bavio politikanstvom i umjesto da se kao čovjek odazvao na višegodišnje vapaje stanovništva, bez trunke srama, sada, nakon toliko vremena, istupa u javnost i brani Borisa Miletića i njegove štetne odluke - rekao je Ferić.

- Ako Miletić i njegovi poslušnici sve ove godine nisu htjeli riješiti problem Kaštijuna, onda je u najmanju ruku vrijeme da se maknu sa strane i šute, a ne da troše vrijeme pokušavajući obrtati teze i svaljivati krivicu na novu pulsku vlast koja je praktički jučer došla u Grad i, za razliku od njih, upregnula sve resurse da njihov promašaj pokuša riješiti - rekao je Ferić, pozivajući Drandića na ostavku.

Župana Miletića poziva da hitno sazove sjednicu Skupštine Istarske županije povodom eskalacija događaja na Kaštijunu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.