Hrvatski radio

Radio Pula

Ferić i Mužinić kandidati za pulski SDP

29.09.2013.

19:52

Autor: Elvis Mileta

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Socijaldemokratsku partiju uskoro očekuju unutarstranački izbori. O tome je na konferenciji za novinare u nedjelju ujutro govorio povjerenik SDP-a za Pulu Danijel Ferić.

Kao i sve ostale gradske organizacije, i SDP Pule uskoro očekuju unutarstranački izbori. Ono što SDP Pule razlikuje od ostalih gradskih organizacija te stranke u Hrvatskoj jest činjenica da je ta organizacija bila raspuštena, da je bivši predsjednik Denis Martinčić doslovno izbačen iz stranke.

Sve se to događalo prije otprilike godinu dana i od tada SDP Pule ima povjerenika nametnutog iz samog vrha stranke. To je Danijel Ferić, SDP-ovac u kojeg ministar Slavko Linić i sam premijer Zoran Milanović imaju golemo povjerenje, što dokazuje i činjenica da je još lani imenovan za predsjednika Uprave Hrvatske lutrije. Prije toga, dok su SDP i IDS u Puli bili u bliskom odnosu, Ferić je bio pročelnik za financije Grada Pule. Ferić je u ovih godinu dana temeljito počistio pulski SDP od svih starih Martinčićevih kadrova, a sada se konačno kandidirao i za predsjednika pulskog SDP-a.

Uz Ferića, za predsjednika SDP-a Pule se kandidirao i Marijan Mužinić, javnosti poznat kao brigadir HV-a i prvi ratni zapovjednik 119. brigade, kasnije predavač na vojnom učilištu HV-a u Zagrebu.

Izbori među tom dvojicom održat će se 20. listopada, a za sve ostale čelnike na stranačkoj konvenciji 4. studenog.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR