Hrvatski radio

Radio Pula

Ferić: Predlažemo spajanje upravnih odjela

01.08.2013.

15:15

Autor: Mirjana Širola

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uoči večerašnje sjednice Skupštine Istarske županije i sjednice pulskoga Gradskog vijeća konferenciju za novinare održao je Danijel Ferić, povjerenik Gradskog odbora SDP-a Pule i vijećnik Županijske skupštine. Pozdravio je odluku istarskog župana Valtera Flega o pokretanju procesa racionalizaciji županijske uprave te prijedlog pulskog gradonačelnika da Pula ponovo dobije zaseban Upravni odjel za kulturu.

SDP je u svom izbornom programu uz ostalo predlagao i temeljitu racionalizaciju i županijske i gradskih uprava, stoga pozdravljamo prijedlog Odluke o spajanju više srodnih županijskih odjela o čemu će se raspravljati na večerašnjoj županijskoj Skupštini, rekao je županijski vijećnik SDP-a Danijel Ferić.

Kad je pak riječ o sjednici pulskog Gradskog vijeća na kojoj će se večeras naći i prijedlog o ponovnom uspostavljanju zasebnog Upravnog odjela za kulturu, Ferić se zapitao zašto se on uopće i ukidao te što stoji iza ponovnog uspostavljanja.

Osvrnuo se i na strategiju razvoja kulture u Gradu Puli do 2018. koja je u javnoj raspravi. Najavio je primjedbe SDP-a na nju a pozvao je i ostale sudionike u kulturi da to učine, jer rok uskoro ističe.

Više poslušajte u tonskom prilogu.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.