Hrvatski radio

Radio Pula

Festival dječje književnosti Monte Librić od 19. - 24. travnja

18.04.2016.

12:51

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Puli 19. travnja počinje Festival dječje knjige Monte Librić i trajat će do nedjelje. Publici će se predstaviti pisci za djecu iz Hrvatske i inozemstva dok u izložbenom dijelu sudjeluje više od šezdeset nakladnika.

Devetu godinu zaredom Pula je domaćin najvećeg dječjeg festivala knjige. Julijana Matanović, Roman Simić Bodrožić, Sonja Smolec. Jasminka Petrović, to je tek dio književnih gostiju koji stižu na Montelibrić. Direktorica festivala Slavica Ćurković kaže da će tonovi, šumovi, buka, ritam i rima obilježiti ovogodišnje književno druženje.

Novina festivala je bliska suradnja s pulskom Zajednicom Talijana pa će svoje naslove za djecu predstaviti autorice Guia Risari i Emanuela Da Ros, a tu je i bogat izbor knjiga na talijanskom jeziku. Već tradicionalno nastavlja se suradnja s Odjelom za djecu i mlade Hrvatske radiotelevizije kroz slušaonicu Zvuk kao priča, a tu je i novi program Librić po našu koji predstavlja istarsku literarnu produkciju i njeguje zavičajnu književnost.

Poslušajte razgovor sa Slavicom Ćurković i Denisom Brindeisom

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.