Hrvatski radio

Radio Pula

FET: financije, marketing, turizam te specijalistički 'Marketing usluga'

18.09.2018.

16:03

Autor: Tatjana Kaštelan

Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"; dr. sc. Ksenija Černe, dr. sc. Robert Zenzerović, dr. sc. Erik Ružić (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"; dr. sc. Ksenija Černe, dr. sc. Robert Zenzerović, dr. sc. Erik Ružić (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Pulski Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“ od ove akademske godine uz redovite studije kreće s prvim poslijediplomskim specijalističkim studijem s usmjerenjem „Marketing usluga“. Prijave su u tijeku, a zainteresiranost za studij je velika.

Ekonomski diplomski i ostali studiji predstavljeni su na konferenciji za novinare u Puli. Poslijediplomski specijalistički studij 'Marketing usluga' jedini je u Hrvatskoj i kreće upravo s pulskog Fakulteta ekonomije i turizma.

Budući 'sveučilišni specijalist marketinga' zvanje i znanje primjenjuje u svim uslužnim djelatnostima i sektorima, ističe Erik Ružić, voditelj specijalističkog studija Marketing usluga. Interes postoji, prijave su otvorne do kraja godine a studij je usmjeren svima koji već rade, koji se žele usavršiti u tom području da nam se što prije priključe.

Studij mogu upisati i oni koji su završili studij izvan polja ekonomije. U prvom mjesecu će se polagati razlikovni predmeti a plan je od ožujka krenuti s predavanjima. Mislimo da će se dobiti vrijedno znanje, tu su i gostujući predavači iz prakse, ističe Erik Ruić.

I ove godine optimalne su kvote za rad na diplomskom studiju, ističe prodekanica za nastavu i upravljanje kvalitetom Ksenija Černe. Petnaest mjesta za studij ekonomije, za smjerove poslovne ekonomije po 25 mjesta. U ponudi su financijski menadžment, marketinško upravljanje, menadžment i poduzetništvo, turizam i razvoj te informatički menadžment.

Prijave su u tijeku i traju do 30. rujna u 13 i 50, a već deset minuta nakon na raspolaganju će biti rang liste. Pulski FET odavno je poznat po međunarodnoj suradnji, na njemu studira velik broj studenata koji dolaze iz drugih krajeva Hrvatske ali i iz inozemstva. Suradnje se temelje i na ugovorima s renomiranim institucijama iz brojnih zemalja, uz ostale, Izraela, Armenije, Kanade, Portugala, Belgije, ističe dekan pulskog Fakulteta ekonomije i turizam Robert Zenzerović.

FET je iznjedrio Centar za razvoj karijera koji uspješno povezuje poduzetnika i njegovog budućeg radnika, koji trenutačno studira. Tu je i studentski poduzetnički inkubator iz kojega su dosad formirana četiri poduzeća. Ankete su pokazale da čak 88 posto diplomiranih studenata FET-a pronalazi posao u roku od pet mjeseci od završetka studija. Sve informacije dostupne su na internetskim stranicama FET-a.

Opširnije poslušajte u nastavku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.