Hrvatski radio

Radio Pula

Filmska tribina "Građanin film: Pula"

29.04.2021.

10:30

Autor: Tomislav Šikić

Iva Gavrilović (Foto: PFT/ustupljena fotografija)

Iva Gavrilović (Foto: PFT/ustupljena fotografija)

Foto: - / -

U sklopu manifestacije Dani Grada Pule u 20 sati održat će se filmska tribina Građanin film: Pula. Prikazati će se osam kratkih autorskih filmova o Puli. Razgovarat će se o različitim pristupima i estetikama filmskog aktivnog građanstva i filmskog aktivizma.

S okupljenom publikom u Klubu Pulske filmske tvornice te sa Zoom publikom razgovarat će montažerka i film esej pedagoginja Iva Gavrilović te sociolog dr. sc. Krešimir Krolo. Razgovor će moderirati voditelj Pulske filmske tvornice Marko Zdravković-Kunac.

Program: 

Masimo Paris: Puna je Pula

Dokumentarni, 2021., 3'07, Pulska filmska tvornica

 

Mladen Radić: Uspon

Igrani, 2021. 4'15, Pulska filmska tvornica

 

Božidar Sekulić: Puležani

Animirano-eksperimentalni, 2018,. 6'42, Pulska filmska tvornica

 

Ivana-Nataša Turković i Boris Vincek: Proglas

Dokumentarno-eksperimentalni, 2015./2020., 5’13, Pulska filmska tvornica

 

Sanda Letonja-Marjanović: Nema ljudi

Igrani, 2014, 5'54, Pulska filmska tvornica

 

Maja Dražić: Katarina

Igrani,  2010., 15'30, Pulska filmska tvornica

 

Kralj, Nikolić, Cukon, Krstačić, Rif: Fasade

Dokumentarni, 1965., 6'52, Kino klub Jelen

 

Nepoznati autor/ica: Kroz Pulu 

Dokumentarni, 1964., 6'43, Kino klub Jelen 

Iva Gavrilović rođena 1991. u Virovitici. Diplomirala je studij Montaže na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Radila je kao montažer kratkih filmova i komercijalnih video projekata. Izrađivala je i izvodila video projekcije za bendove (ZMaJ, Mimika, Aklea Neon). Od 2018. godine djeluje unutar Kinokluba Zagreb kao autor kratkih eksperimentalnih filmova. Počinje raditi kao kooordinator filmskih radionica od 2019. te je članica Izvršnog odbora u Kinoklubu Zagreb od 2020. godine. Trenutno radi kao freelance montažer i vodi radionicu Film esej. 

Krešimir Krolo rođen je u Splitu 1976. Na Sveučilištu u Zadru diplomirao je povijest i sociologiju 2004., a doktorat znanosti stječe 2013. godine radom "Načini korištenja internetskih društvenih mreža kao pokazatelj društvenog kapitala mladih u Hrvatskoj". Također je pokretač i koordinator nekoliko samostalnih istraživanja i istraživačkih projekata te Surađuje s cijelim nizom udruga poput Naš Hajduk, Savjet mladih grada Zadra, Info Zona Split, Drugo more Rijeka te pokreće i koordinira brojne istraživačke projekte. Stručni fokus njegovog rada zasniva se na analizi kulturnih i medijskih dimenzija socijalizacije mladih, te njihove integriranosti u svakodnevni život grada ili zajednice. Aktivno se zalaže za autonomiju nezavisnih i autonomnih kulturnih središta te razvoj građanske kulture i društvene odgovornosti. 

Svi koji žele prisustvovati besplatnim projekcijama uživo, trebaju se javiti na klub.pft@gmail.com kako bi zbog ograničenog broja mjesta najavili svoj dolazak na vrijeme.

Svi koji događaju žele prisustvovati online, mogu to učiniti putem Zooma: 

http://bit.ly/GradjaninFilm

Meeting ID: 874 9540 3372

Passcode: 904878

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.